V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Dezerty

Ananasový moučník

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • na těsto:
  •  
  • 500 ml polohrubé mouky
  • 125 ml hnědého cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 ml mléka
  • 125 ml oleje
  • 2 vejce
  • 1 velký ananasový kompot
  •  
  • na krém:
  •  
  • šťáva z kompotu
  • voda
  • 125 ml hnědého cukru
  • 2 vanilkové pudinky (premium)
  • 1 sáček želatiny (10 g)
  • 250 g tvarohu
  • 190 g zakysané smetany
  •  
  • na polevu:
  •  
  • 100 g čokolády na vaření
  • asi 30 g másla
  • 1 PL mléka

 

Postup:

V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a cukry a přidáme mléko, olej a vejce a vyšleháme v hladké těsto. To vlijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem, rovnoměrně posypeme ananasem z kompotu a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 25 minut. Potom si připravíme krém. Do hrnce nalijeme šťávu z kompotu smíchanou s vodou (dohromady 800 ml) a dáme zahřívat. Odebereme si do misky trochu vlažné tekutiny, ve které rozmícháme pudinkové prášky. Když se tekutina začne vařit, přidáme cukr a rozmíchané pudinky. Vaříme do zhoustnutí. Poté přelijeme do kovové misky, kterou jsme si předtím dali na chvíli do mrazáku (rychleji se vychladí) a po chvilce přidáme sáček želatiny. Když pudink trochu zchladne, přimícháme tvaroh a zakysanou smetanu. Připravený krém natřeme na vychladlý korpus a polijeme čokoládovou polevou.

 

Ananasový moučník

Ananasový moučník