V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Dezerty

Banánový cheesecake

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • na korpus:
  •  
  • 180 g karamelových sušenek lotus
  • 50 g másla + na vymazání
  • 1 PL kakaa
  • 1 PL solených arašídů
  •  
  • na náplň:
  •  
  • 2 zralé banány
  • šťáva z jednoho citrónu
  • 200 g řeckého jogurtu
  • 500 g ricotty
  • 4 vejce
  • zrníčka z jednoho vanilkového lusku
  • 2 PL kukuřičného škrobu
  • 5 PL cukru krupice
  •  
  • na dokončení:
  •  
  • 2 karamelové sušenky lotus
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 1 PL solených arašídů
  • 2 PL moučkového cukru

Postup:

Sušenky rozsekejte spolu s arašídy v robotu najemno. Máslo nechte rozpustit v rendlíku a přidejte do něj sušenky s arašídy a kakao. Rozmíchejte tak, aby vám vznikla konzistence připomínající mokrý písek. Dortovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Do formy (na dno i do stran) vtlačte směs na korpus pomocí kulaté skleničky a upěchujte. Dejte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečte 10 minut.

Mezitím si dejte do misky banány a vidličkou je rozmačkejte s citronovou šťávou. Dejte do robotu a šlehejte společně s ricottou, jogurtem, vanilkou, škrobem, vejci a cukrem až vám vznikne kompaktní hmota. Nalijte na upečený korpus a pečte dále tentokráte na 220 °C 10 minut, poté ztlumte na 110 °C a dopékejte dalších 25 minut. Potom troubu vypněte, ale cheesecake nechte částečně vychladnout v troubě. Poté dejte na noc do lednice.

Druhý den potřete šlehačkou ušlehanou se ztužovačem a cukrem. Posypte rozdrcenými sušenkami a posekanými arašídy. 

 

Banánový cheesecake

Banánový cheesecake

Banánový cheesecake

Banánový cheesecake

Banánový cheesecake

Banánový cheesecake