V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
hovězí

Boloňská omáčka

hodnoceni: 5/5
5.000000 3

Ingredience:

  • 250 g hovězího mletého masa
  • 250 g vepřového mletého masa
  • 3 mrkve
  • olivový olej
  • 1,5 dcl červeného vína
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 1 PL rajského protlaku
  • 1,5 dcl mléka
  • sůl
  • pepř
  • worcester
  • oregáno (možno i sušené)

Postup:

Cibuli si nakrájíme najemno a mrkve nastrouháme nahrubo. Pánev rozpálíme, nalijeme olivový olej a přidáme cibuli a mrkev. Společně restujeme. Osolíme, opepříme a přidáme prolisované stroužky česneku a oregáno. Zhruba dvě minuty restujeme. Přidáme mleté maso. Když maso zhnědne, přidáme rajský protlak a podlijeme vínem. Necháme vypařit alkohol a přidáme loupaná rajčata. Ochutíme worcesterovou omáčkou a společně vaříme. Když je maso měkké, přilijeme mléko a případně dosolíme a dopepříme. Podáváme s těstovinami, posypané parmazánem.

 

Boloňská omáčka

Boloňská omáčka

Boloňská omáčka