V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
vepřová

Bramborové noky se smetanou a houbami

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • Na 4 porce:
  •  
  • 1 kg brambor
  • 2 žloutky
  • hladká mouka dle potřeby
  • parmazán
  • smetana na vaření
  • sušené nebo čerstvé houby
  • žlutá rajčata
  • mladá cuketa
  • sůl
  • pepř
  • anglická slanina
  • olivový olej
  • tymián

 

Postup:

Uvaříme si brambory ve slupce doměkka. Ještě horké je oloupeme a natřikrát prolisujeme v lisu na brambory, přidáme 2 žloutky, trochu parmazánu, hladkou mouku a sůl. Lehce uhněteme v měkké nelepivé těsto. Z těsta ukrojíme vždy kousek a vytvoříme z něho hada. Toho krájíme na kousky velikosti palce. Z každého kousku uválíme kouli a pomocí vidličky tvoříme noky. (Kouli položíme na zadní část vidličky, ukazováčkem zmáčkneme prostředek a sjedeme s nokem po vidličce dolů.) Noky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 2 minuty. Mezitím si rozehřejeme pánev, nalijeme trochu olivového oleje a vložíme pokrájenou slaninu, krátce orestujeme a přidáme cuketu a poté i vyždímané houby (pokud byly sušené, nejprve jsme si je namočili do vody) a restujeme. Nakonec přidáme rajčata a poté směs zalijeme smetanou. Krátce provaříme, opepříme a posypeme čerstvým tymiánem. Hotové noky zamícháme do omáčky a podáváme posypané parmazánem.

 

Bramborové noky se smetanou a houbami

Bramborové noky se smetanou a houbami