V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
bezmasá

Bramborové noky se špenátem a rajčaty

hodnoceni: 5/5
5.000000 3

Ingredience:

  • na 4 porce:
  • 1 kg brambor
  • 2 žloutky
  • hladká mouka dle potřeby
  • parmazán
  • sůl
  • pepř
  • rajčata
  • smetana na vaření
  • listový špenát
  • žampiony
  • olivový olej
  • bazalka
  • oregano

Postup:

Uvaříme si brambory ve slupce doměkka. Ještě horké je oloupeme a natřikrát prolisujeme v lisu na brambory, přidáme 2 žloutky, trochu parmazánu, hladkou mouku a sůl. Lehce uhněteme v měkké nelepivé těsto. Z těsta ukrojíme vždy kousek a vytvoříme z něho hada. Toho krájíme na kousky velikosti palce. Z každého kousku uválíme kouli a pomocí vidličky tvoříme noky. (Kouli položíme na zadní část vidličky, ukazováčkem zmáčkneme prostředek a sjedeme s nokem po vidličce dolů.) Noky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 2 minuty. Mezitím si rozehřejeme pánev, nalijeme trochu olivového oleje a vložíme na plátky pokrájené žampiony. Osolíme, opepříme a restujeme. Poté přidáme pokrájená rajčata, dusíme a přidáme listový špenát. Nakonec přilijeme smetanu a přisypeme bylinky. K hotovým nokům vlijeme omáčku a posypané parmazánem podáváme. 

 

Bramborové noky se špenátem a rajčaty

Bramborové noky se špenátem a rajčaty