V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Dezerty

Celozrnný třešňový koláč s mandlemi

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • 100 g změklého kokosového oleje
  • 80 g třtinového cukru (50 g do žloutků, 30 g do bílků)
  • kůra z 1 citronu
  • 5 vajec
  • 70 g celozrnné mouky
  • 1/4 KL skořice
  • 100 g plátků mandlí (70 g rozemletých mandlí do těsta a 30 g plátků na posypání)
  • 500 g vypeckovaných třešní
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

Kokosový olej důkladně utřete s cukrem a přidejte citronovou kůru a skořici. Oddělte si bílky od žloutků. Do ochucené pěny z oleje a cukru postupně vmíchejte žloutky a přimíchejte mouku a namleté mandle.

Pečlivě promíchejte a připravte si bílky. Ty rozšlehejte ve sníh (asi v půlce šlehání přisypte cukr a šlehejte dál). Asi třetinu bílků pořádně vmíchejte do těsta a zbytek sněhu už do těsta míchejte opatrně a pomalu, aby v těstě zůstal vzduch.

Koláčovou formu vymažte olejem a přikryjte papírem na pečení. Teď do formy nalijte těsto a posypte půlkami třešní. Dejte péct do vyhřáté trouby na 180°C, asi po 20 minutách pečení koláč posypte mandlemi a pečte dál. Že je koláč hotový poznáte podle zlatých okrajů. Ještě horký koláč posypte moučkovým cukrem. 

 

Celozrnný třešňový koláč s mandlemi

Celozrnný třešňový koláč s mandlemi

Celozrnný třešňový koláč s mandlemi

Celozrnný třešňový koláč s mandlemi