V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Dezerty

České buchty z domácí pekárny

hodnoceni: 5/5
5.000000 2

Ingredience:

  • 150 g rozpuštěného másla
  • 250 ml mléka
  • špetka soli
  • 2 žloutky
  • 50 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 PL citrónové šťávy
  • strouhaná kůra z jednoho citrónu
  • 500 g hladké mouky
  • 13 g čerstvého droždí
  • 100 g rozpuštěného másla na vymazání plechu a buchet
  • 1 PL rumu
  • půl PL moučkového cukru
  • 4 PL horké vody

Postup:

Mléko nalijte do nádoby v domácí pekárně. Máslo rozehřejte a ještě horké nalijte ke studenému mléku. Dále přidejte suroviny v uvedeném pořadí. Pekárnu zapněte na program těsto a nechte vykynout.

Těsto samozřejmě můžete připravit i bez domácí pekárny. Vypracujete si těsto a necháte pod utěrkou na teplém místě kynout zhruba hodinu a půl.

Připravte si plech o rozměru 35 x 25 cm (na tuto velikost plechu se vejde přesně 20 buchet 4x5 ks)a vymažte ho rozpuštěným máslem, i po okrajích.

Po vykynutí těsto rozdělte na 20 stejných dílků. Každý dílek prsty lehce roztáhněte udělejte důlek a přidejte lžičku požadované náplně (povidla, marmeláda, tvaroh, maková nádivka, ořechová nádivka ...). Buchtu pořádně zadělejte, aby náplň nevytekla. Buchty skládejte vedle sebe  a každou zvlášť pomažte ze všech stran rozpuštěným máslem. Na teplém místě nechte ještě plech s buchtami pod utěrkou 45 minut kynout. Troubu rozehřejte na 190 °C a pečte 10 minut, poté snižte na 170 °C a ještě 15 minut pečte dozlatova. Než se buchty upečou zamíchejte si ve skleničce rum s moučkovým cukrem a horkou vodou. Po upečení tímto pomašlujte každou buchtu. Podáváme posypané moučkovým cukrem.

 

České buchty z domácí pekárny

České buchty z domácí pekárny

České buchty z domácí pekárny

České buchty z domácí pekárny