V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
hovězí

Chilli con carne

zatím nehodnoceno
0 0

Ingredience:

  • na 4 porce:
  •  
  • řepkový olej
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 žlutá paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g slaniny
  • 100 g choriza
  • 1 konzerva červených fazolí 
  • 2 KL kakaa
  • třtinový cukr (dle chuti, záleží na kyselosti rajčat a protlaku)
  • sůl
  • pepř
  • 1 chilli paprička 
  • plocholistá petržel
  • 2 PL rajského protlaku
  • 200 ml masového vývaru

Postup:

Na rozpáleném oleji opečte na kostky nakrájenou slaninu a po chvilce přidejte i pokrájené chorizo a mleté maso. Společně důkladně orestujte dozlatova a přidejte na drobné kostky pokrájenou papriku (nejlépe dvou barev), chilli papričku a posekaný česnek. Krátce společně opečte, zalijte vývarem a vložte rajčata. Osolte, opepřete a duste pod pokličkou na mírném plameni, dokud nebudou papriky skoro měkké (přibližně 20 minut), pak přidejte i fazole a rajský protlak a ještě poduste přibližně 10 minut. Nyní do chilli přidejte kakao a dle chuti cukr. Nakonec přimíchejte pokrájenou petrželku. 

Podávejte s opečenými tortillami, chlebem nebo rýží. Hodí se i kopeček zakysané smetany. 

 

Chilli con carne

Chilli con carne

Chilli con carne

Chilli con carne

Chilli con carne