V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Dezerty

Čokoládová pěna

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • Na 6 porcí:
  •  
  • 300 ml tučné smetany ke šlehání (40%)
  • 225g hořké čokolády (75% kakaa)
  • 75 g mléčné čokolády
  • 4 čerstvá vejce
  • malá špetka soli
  • 4,5 PL krupicového cukru
  • maliny
  • moučkový cukr

 

Postup:

Nejprve vllijte smetanu do rendlíku a přiveďte k varu. Mezitím si do velké mísy nalámejte oba druhy čokolády na kousky. Jakmile se smetana začne vařit, vlijte ji k čokoládě a nechte ji teplem smetany rozpustit.

Dále si vezměte vejce. Vzhledem k tomu, že se do pěny dávají vejce syrová, je opravdu potřeba, aby byla čerstvá. Oddělte si bílky od žloutků. Bílky dejte do velké mísy a s malou špetkou soli ušlehejte ručním šlehačem tuhý sníh. Poté přidávejte postupně po lžících cukr a vždy důkladně dále šlehejte, dokud nebudou ve sněhu krystalky cukru a sníh bude krásně lesklý.

Teď důkladně promíchejte čokoládu se smetanou a přidejte i žloutky - vše spojte dohromady. Do bílkového sněhu nejprve přidejte asi 2 polévkové lžíce čokoládové směsi a důkladně vmíchejte, nakonec přidejte zbytek čokolády a stěrkou promíchejte - snažte se míchat opatrně, aby vám neunikl všechen vzduch ze sněhu. Plňte do skleniček a dejte vychladnout do lednice alespoň  na 2 hodiny. Před podáváním posypte moučkovým cukrem a přidejte maliny. 

 

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna