V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Dezerty

Čokoládovo-jahodový moučník

hodnoceni: 4.9/5
4.875000 8

Ingredience:

  • na piškot:
  •  
  • 100 g čokolády na vaření
  • 40 g másla
  • 100 g polohrubé mouky
  • 50 g solamylu
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 4 vejce
  • 125 g cukru krupice
  • 3 lžíce vody
  •  
  • na krém:
  •  
  • 3 vanilkové pudinkové prášky
  • 425 ml kompotovaných jahod (lze použít i jiné kompotované ovoce)
  • 2 vanilkové cukry
  • 70 g cukru krupice
  •  
  • na ozdobu:
  •  
  • šlehačka
  • čokoláda na vaření
 

Postup:

na piškot:

Nejprve si rozpustíme čokoládu na vaření s máslem a necháme ztuhnout (klidně rozpustit den předem). Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem a vodou do pěny, zašleháme vychladlou čokoládu a vmícháme prosátou mouku, solamyl a prášek do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme k těstu. Vylijeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 175°C asi 20 minut. 

na krém:

Celý jahodový kompot rozmixujeme ponorným mixérem, vlijeme pudinkové prášky rozmíchané ve vodě a přidáme vanilkové cukry a krystalový cukr. Vaříme na mírném plameni do ztuhnutí. Podle potřeby přidáváme vodu. Krém necháme na půl vychladnout a klademe ho na vychlazený korpus.

Navrch rozetřeme ušlehanou šlechačku a posypeme nastrouhanou čokoládou. 

 

Čokoládovo-jahodový moučník

Čokoládovo-jahodový moučník