V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
bezmasá

Domácí hranolky z trouby

hodnoceni: 4.5/5
4.500000 1

Ingredience:

  • brambory
  • slunečnicový olej
  • sůl
  •  
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 kyselá okurka
  • půlka mrkve
  • 1 jarní cibulka
  • sůl
  • pepř
  • petrželka
  • citrónová šťáva
  • 1 KL dijonské hořčice

Postup:

Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky. Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji a vhoďte hranolky. Vařte 4 minuty. Mezitím si předehřejte troubu na 200 °C. Když jsou brambory povařené, slijte je a důkladně osušte papírovými utěrkami. Vložte do mísy a přilijte trochu oleje a osolte. Můžete použít i další koření. Vše promíchejte. Větší plech s nízkým okrajem vymažte olejem a nasypte na něj hranolky. Pečte nejdříve 15 minut, poté hranolky promíchejte a pečte dalších 10 minut. Nakonec nastavte troubu na funkci gril a 5 -10 minut pečte dozlatova.

Podávejte jako přílohu nebo samotné např. s domácím dresinkem ze zakysané smetany.

Dresink:

Nastrouhejte najemno oloupanou mrkev a kyselou okurku. Jarní cibulku a petrželku nakrájejte najemno. Vše smíchejte se zakysanou smetanou a ochuťte. 

 

 

Domácí hranolky z trouby

Domácí hranolky z trouby

Domácí hranolky z trouby