V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Pomazánky

Domácí játrová paštika

hodnoceni: 4.2/5
4.200000 5

Ingredience:

  • kuřecí a vepřová játra v poměru 1:1
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • provensálské koření
  • sůl
  • pepř
  • smetana ke šlehání
  • máslo
  • sušené brusinky
  • plátky loupaných mandlí

Postup:

Játra očistíme a nakrájíme na větší kostičky. Na másle si necháme zesklovatět cibuli a česnek. Poté přidáme provensálké koření (rozmarýn, bazalka, tymián,oregáno) a chvíli společně restujeme, až začne koření vonět. Poté přidáme nakrájená játra. Restujeme dokud nejsou játra na povrchu tmavá a uvnitř ještě lehce růžová. Sundáme z plotny a rozmixujeme do hladka společně s několika lžícemi smetany ke šlehání. Ochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme sušené brusinky a mandle. Dáme do mističky, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme v ledničce zatuhnout.

 

Domácí játrová paštika

Domácí játrová paštika