V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
hovězí

Dušená hovězí kližka na víně

hodnoceni: 4/5
4.000000 3

Ingredience:

  • olivový olej
  • špek nebo slanina
  • cibule
  • hnědý cukr
  • mrkev
  • celer
  • hovězí kližka
  • červené víno
  • voda
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • rozmarýn
  • hladká mouka

Postup:

Na troše olivového oleje si orestujte na proužky pokrájený špek nebo slaninu. Přidejte cibuli pokrájenou na půlkolečka a restujte dozlatova až hněda. Zasypte trochou hnědého cukru a nechte lehce zkaramelizovat. Přihoďte pokrájenou mrkev na kolečka a celer na kostky a vše promíchejte a restujte. Potom si kližku nakrájejte na větší kostky a opečte ze všech stran. Osolte, opepřete, přidejte bobkový list a posekaný rozmarýn. Zalijte červeným vínem a nechte ho vyvařit. Pak dolejte vodou nebo vývarem a duste na mírném ohni cca 2 - 2,5 hodiny, záleží samozřejmě na mase. Když je maso měkké, poprašte hladkou moukou a pod pokličkou ji nechte propařit. Potom přidejte plotnu na vyšší stupeň a mouku provařte. Pokud máte hrnec vhodný do trouby, klidně duste maso v troubě. Podávejte s bramborovou kaší, kroketami nebo bramborovými noky.

 

Dušená hovězí kližka na víně

Dušená hovězí kližka na víně

Dušená hovězí kližka na víně