V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
ostatní

Dušené jehněčí s dýní a hráškem

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • jehněčí maso
  • máslová dýně
  • hrášek
  • sůl
  • pepř
  • mletý zázvor
  • chilli
  • olej
  • voda
  • hladká mouka
  • česnek
  • rozmarýn
  • tymián
  • bobkový list
  • máslo

Postup:

Na oleji si orestujeme jehněčí maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme a přidáme pár snítek rozmarýnu, tymiánu a bobkový list. Poté vložíme několik neoloupaných stroužků česneku. Když maso pustí vodu, tak přikryjeme hrnec a dusíme do změknutí masa. Dále přidáme na kostky nakrájenou máslovou dýni, zelený hrášek a dusíme. Dle potřeby můžeme přílít vodu. Ke konci si odebereme trochu šťávy do hrnku a zamícháme do ní trochu hladké mouky na zahuštění a vrátíme do hrnce. Dle chuti přidáme mletý zázvor a chilli. Vypneme vařič a když se přestane maso vařit vložíme kousek másla. Podáváme s bramborovou kaší.

 

Dušené jehněčí s dýní a hráškem

Dušené jehněčí s dýní a hráškem

Dušené jehněčí s dýní a hráškem

Dušené jehněčí s dýní a hráškem