V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
ostatní

Dušené jehněčí s mrkví a brambory

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • jehněčí kýta
  • sádlo
  • voda
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • rozmarýn
  • mrkev
  • mléko
  • muškátový oříšek
  • drcený kmín
  • hladká mouka
  • brambory

Postup:

Do hrnce dáme trochu sádla, přidáme na kostky nakrájené jehněčí maso. Osolíme, opepříme a přidáme kmín. Necháme zatáhnout. Podlejeme vodou a přidáme na plátky pokrájený česnek, snítku rozmarýnu a dusíme. Když je maso měkké, sundáme poklici, necháme odpařit vodu a krátce orestujeme. Vypneme sporák a přidáme kousek másla. 

Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mrkev a podlejeme. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a muškát. Dusíme do změknutí. Poté si uděláme jíšku z másla a hladké mouky (zhruba dvě PL mouky) a zahustíme jí mrkev. Podle potřeby přidáme mléko.

Podáváme s bramborem. 

 

Dušené jehněčí s mrkví a brambory

Dušené jehněčí s mrkví a brambory