V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
ostatní

Dušené kančí na víně

hodnoceni: 3.4/5
3.375000 4

Ingredience:

  • kančí krkovice
  • špek
  • mrkev
  • červená cibule
  • olej
  • česnek
  • bobkový list
  • mleté nové koření
  • tymián
  • sůl
  • pepř
  • červené víno
  • rajský protlak
  • hnědý cukr

Postup:

Na pánvi si rozehřejeme olej a dohněda na něm opečeme mrkev nakrájenou na kolečka a červenou cibuli nakrájenou na klínky, ke konci opékání přidáme trochu hnědého cukru a necháme krátce zkaramelizovat. Vložíme do hrnce vhodného do trouby. Do stejné pánve přidáme na větší kousky nakrájený špek a necháme, aby pustil tuk, poté vložíme i kančí maso pokrájené na středně velké kostky. Osolíme, opepříme, okořeníme mletým novým kořením a tymiánem a opečeme ze všech stran. Maso vložíme do hrnce k zelenině, přidáme rajský protlak, prolisovaný česnek, bobkový list a zalijeme červeným vínem. Pozvolna pečeme v troubě na 150°C cca 2-3 hodiny. Podáváme s bramborovou kaší.

 

Dušené kančí na víně

Dušené kančí na víně