V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Polévky

Fazolová polévka s klobásou

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • 250 g bílých sušených fazolí
  • voda
  • 1 PL sádla
  • 1 klobása
  • 100 g uzeného masa nebo slaniny
  • 2 červené cibule
  • 2 papriky
  • 1 PL rajského protlaku
  • 3 PL hladké mouky
  • 2 KL sladké papriky
  • sůl
  • pepř
  • chilli 
  • petrželka

Postup:

Fazole nasypte do hrnce, zalijte vodou a nechte přes noc namočené. Druhý den sceďte a properte ve studené vodě. Zalijte 1 litrem vody a uvařte doměkka. V této fázi by se fazole neměly solit, aby nebyly tvrdé. V papiňáku jsem vařila 20 minut, v normálním hrnci počítejte tak s hodinou a půl až se dvěma hodinami. Když jsou fazole měkké, sceďte je, ale vodu z vaření si nechte stranou.

Cibuli nakrájejte nadrobno, stejně tak klobásu a slaninu. Papriky nakrájejte na proužky. Na lžíci sádla opékejte nejdříve cibuli s uzeninou, když to lehce zezlátne, přidejte pokrájenou papriku a ještě chvíli opékejte. Poté přidejte lžici protlaku, chvíli restujte a pak přidejte 3 lžíce mouky. Vše promíchejte a vmíchejte scezené fazole. Společně promíchejte, aby se chutě spojily a poté zalijte vodou z vaření fazolí, popř. můžete přidat ještě vodu. Osolte, opepřete a ochuťte paprikou. Jestli chcete mít polévku ostřejší, přidejte chilli. Vařte vše společně ještě 20 minut. Poté vmchejte posekanou petrželku. Na talíři můžete dozdobit zakysanou smetanou.

 

Fazolová polévka s klobásou

Fazolová polévka s klobásou

Fazolová polévka s klobásou