V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
bezmasá

Focaccia s rajčaty a rozmarýnem

hodnoceni: 3.8/5
3.750000 2

Ingredience:

  • 400 ml vlažné vody
  • 500 g hladké mouky
  • 2 KL soli
  • 20 g čerstvých kvasnic
  • 10 dkg sušených rajčat naložených v olivovém oleji
  • snítka rozmarýnu
  • hrubozrnná sůl

Postup:

Focaccia je typický italský chléb, který se dá ochutit různými surovinami. Já jsem vybrala rajčata a rozmarýn.

Vlažnou vodu smíchejte s rozdrobeným droždím, přidejte mouku a sůl a vypracujte těsto. Na teplém místě nechte pod utěrkou kynout hodinu a půl. 

Můžete nechat těsto připravit v domácí pekárně. Ingredience vložte v pořadí: voda, mouka, sůl, droždí a zapněte na program těsto.

Plech vyložte pečícím papírem. Na pomoučeném vále těsto propracujte a rozdělte na dva bochánky. Přendejte je na plech a lehce polijte olejem ze sušených rajčat ( nebo olivovým olejem). Nechte ještě půl hodiny kynout.

Troubu předehřejte na 240 °C. Prsty roztáhněte těsto na plech, vytvoří se tak typické důlky. Poté ještě pokapejte olejem, posypte trochou hrubozrnné soli a poklaďte nakrájenými rajčaty a posekaným rozmarýnem. Vložte do vyhřáté trouby a pečte 15 minut, do růžova. 

 

Focaccia s rajčaty a rozmarýnem

před upečením

Focaccia s rajčaty a rozmarýnem

Focaccia s rajčaty a rozmarýnem