V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Dezerty

Francouzský hruškový koláč

hodnoceni: 5/5
5.000000 2

Ingredience:

  • 3 větší hrušky
  • 150 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 dcl mléka
  • 3 PL oleje
  • špetka soli
  • 100 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 1 skořicový cukr
  • 80 dkg másla

Postup:

2 vejce, cukr a špetku soli vyšleháme do pěny. Poté přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme olej a mléko a ještě společně vyšleháme. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hladkou moukou. Do formy nalijeme polovinu těsta. Navrch naskládáme hrušky, které jsme oloupali, odjádřili a nakrájeli na plátky. Hrušky zalijeme druhou polovinou těsta. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C zhruba 25 minut. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme máslo, přisypeme skořicový cukr a ruční metlou zašleháme 1 vejce. Koláč vyndáme z trouby, propícháme vidličkou a přelijeme polevou. Společně pečeme dalších 15 minut.

 

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč