V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Polévky

Gulášovka

zatím nehodnoceno
0 0

Ingredience:

  • 1 cibule
  • 10 dkg slaniny
  • 350 dkg hovězího nebo vepřového mletého masa
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 4 brambory
  • masový vývar nebo voda
  • sůl
  • drcený kmín
  • sladká paprika
  • pálivá paprika
  • pepř
  • majoránka
  • petrželka
  • sádlo nebo máslo
  • hladká mouka

Postup:

Do hrnce nalijte trochu oleje a přisypte nadrobno pokrájenou cibuli, nechce zezlátnout a přidejte slaninu na kostičky. Když je cibule i slanina dostatečně opečená, přidejte mleté maso a restujte. Okořeňte sladkou a pálivou paprikou, drceným kmínem, solí a pepřem. Poté dejte do hrnce konzervu loupaných rajčat a zalijte masovým vývarem či vodou. Nato si oloupejte brambory a nastrouhejte je na slabé plátky na struhadle (otvor na krájení okurek) a přidejte je do polévky. Když jsou brambory měkké a máte rádi spíše hustší polévky, můžete si připravit jíšku z tuku a hladké mouky a přidat do polévky. Polévku nakonec dochuťte majoránkou popř. ještě solí a pepřem a můžete přidat posekanou petrželku. 

 

Gulášovka

Gulášovka

Gulášovka

Gulášovka

Gulášovka