V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
hovězí

Hovězí na černém pivu

hodnoceni: 5/5
5.000000 2

Ingredience:

  • 1,5 kg hovězí kližky
  • kousek špeku
  • 1  velká cibule
  • 1 stroužek česneku
  • kousek chilli papričky
  • 0,5 l černého piva
  • 100 g hnědého cukru
  • sůl
  • pepř
  • rozmarýn
  • tymián
  • hladká mouka
  • máslo
  • sádlo

Postup:

Maso nakrájíme na větší kostky. V hrnci si necháme rozehřát sádlo. Cibuli nakrájenou na kostičky osmažíme do zlatova. Přidáme maso a špek a necháme opéct. Přidáme pokrájenou chilli papričku, česnek a svazek rozmarýnu a tymiánu. V pánvi si roztavíme cukr na karamel a zalijeme černým pivem. Necháme společně provařit a nalijeme k masu. Dusíme zhruba 2 hodiny (až bude maso měkké). Podle potřeby podléváme vodou nebo hovězím vývarem. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Připravíme si zlatavou jíšku z másla a hladké mouky a zahustíme omáčku. Podáváme s chlebem nebo houskovým knedlíkem.

 

Hovězí na černém pivu

Hovězí na černém pivu