V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
hovězí

Hovězí po burgundsku

hodnoceni: 5/5
5.000000 2

Ingredience:

  • na 4 porce:
  •  
  • 1 kg hovězího zadního
  • olej
  • 100 g slaniny
  • 1 větší mrkev
  • 1 větší cibule
  • sůl
  • pepř
  • 1 PL hladké mouky
  • hovězí vývar
  • 350 ml červeného vína
  • 1 PL rajského protlaku
  • 1 větší stroužek česneku
  • tymián
  • bobkový list

Postup:

Slaninu nakrájíme na proužky a 10 minut vaříme ve vodě, vyndáme a osušíme. Poté slaninu osmažíme na oleji dozlatova a dáme stranou. Hovězí maso nakrájíme na větší kostky, které na oleji krátce zprudka osmažíme z obou stran a vyndáme ke slanině. V kastrolu,který je vhodný i do trouby, orestujeme na oleji mrkev na kolečka a cibuli na půlkolečka dohněda. Poté přisypeme maso se slaninou, ochutíme solí, pepřem a poprášíme moukou. Maso pečeme nezakryté 4 minuty v troubě vyhřáté na 230 °C, zamícháme a ještě jednou pečeme 4 minuty. Troubu stáhneme na 160 °C. K masu přilijeme víno a vývar, aby bylo maso ponořené. Přidáme rajský protlak, prolisovaný česnek, tymián a bobkový list. Promícháme a pečeme cca 3 hodiny přikryté.

Můžeme podávat s žampiony restovanými na olivovém oleji s máslem, ochucenými solí, pepřem, tymiánem a zakápnutými citronovou šťávou. Dále můžeme k masu servírovat orestovaný fenykl na másle s olivovým olejem, který osolíme.

Jako příloha se hodí bramborová kaše.

 

Hovězí po burgundsku

Hovězí po burgundsku

Hovězí po burgundsku

Hovězí po burgundsku