V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
drůbeží

Indické máslové kuře

hodnoceni: 4.3/5
4.250000 2

Ingredience:

  • na 4 porce:
  •  
  • 4 kuřecí stehna 
  •  
  • na marinádu:
  •  
  • 1 malý bílý jogurt
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cm zázvoru (strouhaného)
  • 1 KL koření tandoori masala
  • 1 KL kurkumy
  • 1/2 KL mletého koriandru
  • 1/2 KL soli
  • 1/2 KL sladké papriky
  • 1/2 KL chilli
  • 1/2 KL mletého kmínu
  • špetka pepře
  • 1 PL citronové šťávy
  •  
  • na omáčku:
  •  
  • 2 PL másla
  • 2 konzervy loupaných rajčat
  • 2 KL hnědého cukru
  • 1 cm zázvoru (strouhaného)
  • 1 KL chilli
  • 1/2 KL koření tandoori masala
  • 1/2 KL mletého kmínu
  • 1/2 KL kurkumy
  • 1/2 KL sladké papriky
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 1 KL citronové šťávy
  •  
  • na dokončení:
  •  
  • 1 PL másla
  • 100 ml smetany na vaření
  • sekaná petrželka nebo koriandr
  •  

Postup:

Nejprve si připravte marinádu smícháním bílého jogurtu s veškerým kořením a citronovou šťávou. Do marinády vložte kuřecí stehna, která si nejprve z vrchní strany nařežte a důkladně je v marinádě obalte. Uložte do lednice alespoň na hodinu, nejlépe však přes noc.

Poté kuře vyndejte a dejte péct do trouby pod gril (cca 45 minut, na 180°C aby bylo důkladně opečené dozlatova, ke konci můžete přidat teplotu). 

Těsně před dokončením si připravte omáčku. Do hrnce si dejte máslo a nehte ho rozehřát, potom přidejte zázvor a veškeré koření a krátce orestujte, aby se koření rozvonělo, ale nezačalo se pálit - postačí několik vteřin. Přilijte loupaná rajčata a promíchejte, přidejte hnědý cukr, sůl, pepř a citronovou šťávu a na mírném plameni krátce provařte.

Poté do omáčky dejte kuře, aby se ještě provařilo uvnitř. Sundejte z plotny, přidejte máslo, přilijte smetanu a přisypte petrželku. Podávejte s rýží.

 

Indické máslové kuře

Indické máslové kuře

Indické máslové kuře

Indické máslové kuře

Indické máslové kuře