V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
bezmasá

Italské houbové rizoto

zatím nehodnoceno
0 0

Ingredience:

  • olivový olej
  • rýže arborio
  • sušené houby
  • máslo
  • parmazán
  • kuřecí vývar
  • bílé víno
  • pórek

Postup:

Na olivovém oleji si lehce orestujeme nadrobno nakrájený pórek, přidáme neopláchnutou rýži arborio a zamícháme. Až rýže zprůsvitní, podlijeme mírně bílým vínem, a když se vsákne, podlijeme trochou kuřecího vývaru. Vývar přidáváme po celou dobu vaření (asi 20 minut), pokaždé, když se vsákne do rýže. Sušené houby si namočíme do vývaru a po asi 10 minutách vývarem z hub podlijeme rizoto, houby pokrájíme a vložíme k rizotu. Když je rýže měkká, sundáme z plotny a přidáme strouhaný paramazán a máslo. Přikryjeme poklicí a necháme uležet pár minut. Podáváme s kouskem másla a posypané parmazánem.  

 

Italské houbové rizoto