V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Dezerty

Jablečné blondies s drobenkou

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • na drobenku:
  •  
  • 1/2 šálku másla (studeného, nakrájeného na kostičky)
  • 1/2 šálku hnědého cukru
  • 1/2 KL skořice
  • 1 šálek hladké mouky
  •  
  • na těsto:
  •  
  • 1 a 1/4 šálku hladké mouky
  • 2 KL skořice
  • 1/2 KL mletého zázvoru
  • 1/2 KL soli
  • 1/2 KL jedlé sody
  • 1/2 šálku másla (rozpuštěného)
  • 1/2 šálku hnědého cukru
  • 1/4 šálku javorového sirupu
  • 1 vejce
  • 1 PL vanilkového cukru
  • 2 jablka (oloupená a nakrájená na kostičky)

Postup:

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C. V míse si smíchejte všechny suroviny na drobenku a pomocí vidličky nebo rukama zpracujte. Než zpracujete těsto, dejte drobenku do ledničky.

V jiné míse si smíchejte mouku, skořici, zázvor, sůl a jedlou sodu a promíchejte. V další míse si vymíchejte rozpuštěné máslo s hnědým a vanilkovým cukrem a javorovým sirupem. Poté přišlehejte i vejce. Do této směsi přimíchejte nejprve jednu půlku suché směsi a poté i druhou. Dávejte pozor, abyste těsto nepřemíchali, měly by tam místy ještě zůstat suché části. Nakonec zlehka přimíchejte jablka nakrájená na malé kostičky. 

Připravte si formu s vyšším okrajem o rozměrech 23 x 23 cm a vystříkejte olejem ve spreji, nebo vymažte máslem a vysypejte moukou, případně můžete použít pečicí papír. Těsto dejte do formy, zarovnejte a rovnoměrne posypte drobenkou. Dejte péct na cca 30 minut - zkuste kontrolu pomocí špejle - pokud po vytažení bude suchá, máte hotovo. 

 

 

Jablečné blondies s drobenkou

Jablečné blondies s drobenkou

Jablečné blondies s drobenkou

Jablečné blondies s drobenkou

Jablečné blondies s drobenkou