V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Dezerty

Šlehačkové rohlíčky

hodnoceni: 4.8/5
4.750000 4

Ingredience:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g másla
  • 1 KL soli
  • 2 vejce
  • 400 g hladké mouky (další mouku na vypracování těsta)

na sladkou variantu:

  • mandle
  • švestková nebo jablečná povidla
  • marmeláda, ořechová
  • nádivka, maková nádivka


na slanou variantu:

  • kmín
  • hrubozrnná sůl
  • nastrouhaný sýr a šunka
  • strouhaná niva,
  • pokrájené kysané zelí a uzené maso na kostičky

Postup:

Vezměte si velkou mísu. Do té nejprve nalijte smetanu ke šlehání a poté přidejte na kostičky nakrájené povolené máslo. Přidejte sůl a 1 vejce.

Vše zasypte hladkou moukou a vytvořte těsto. Přendejte na vál a vypracujte, aby bylo těsto hladké a nelepivé. Možná bude potřeba přidat další mouku. Těsto si rozdělte na 4 díly. Každý díl zvlášť rozválejte na kulatý plát a rozkrájejte na 8 trojúhelníků (jako pizzu).

Do širší části trojúhelníku dejte vždy trochu náplně a zarolujte do tvaru rohlíčku. Rohlíčky naskládejte na plech s pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a posypte podle druhu rohlíčků..

Pečte v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova (zhruba 25 minut).

 

 

Šlehačkové rohlíčky

Šlehačkové rohlíčky

Šlehačkové rohlíčky

Šlehačkové rohlíčky

Šlehačkové rohlíčky