V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
ostatní

Jehněčí karbanátky s mátovo-koprovým dipem

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • na 4 porce:
  •  
  • cca 500 g jehněčího masa (libovějšího)
  • hrst máty
  • hrst petrželové nati
  • 3 stroužky česneku
  • strouhaná citronová kůra
  • 1 vejce
  • 3 hrsti strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • sádlo
  •  
  • na dip:
  •  
  • 1 bílý jogurt
  • kopr
  • máta
  • sůl
  • pepř
  • pár kapek olivového oleje
  • pár kapek citronové šťávy

Postup:

Nejprve si umelte maso, mělo by být spíše libovější. Poté ho v míse smíchejte s vajíčkem, solí, pepřem, bylinkami a česnekem a poté přisypte strouhanku, aby vám vznikla tužší směs, ze které půjdou tvarovat karbanátky - vychází to cca na 3 menší hrsti, ale záleží jak moc libové maso máte.

Vše smíchejte, navlhčete si ruce a tvořte karbanátky, které smažte na směsi oleje a sádla, nejprve na vyšším plameni z jedné strany odkryté a poté na nižším plameni z druhé strany zakryté, aby se dostatečně propekly uvnitř.

Podávejte s arabským chlebem nebo bramborami a mátovo-koprovým dipem. Ten si připravíte smícháním veškerých surovin uvedených výše. 

 

 

Jehněčí karbanátky s mátovo-koprovým dipem

Jehněčí karbanátky s mátovo-koprovým dipem

Jehněčí karbanátky s mátovo-koprovým dipem

Jehněčí karbanátky s mátovo-koprovým dipem

Jehněčí karbanátky s mátovo-koprovým dipem