V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
ostatní

Jehněčí kýta na víně

zatím nehodnoceno
0 0

Ingredience:

  • vykoštěná jehněčí kýta
  • 1 velká cibule
  • 2 PL sádla
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • kus celeru
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • rozmarýn
  • 3 bobkové listy
  • žampiony
  • máslo
  • 2 stroužky česneku
  • červené víno
  • 5 větších brambor

Postup:

Jehněčí kýtu nasolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem a tymiánem. Po celém obvodu stáhneme provázkem. V pekáčku na sádle kýtu zprudka opečeme ze všech stran. Poté vyndáme a do výpeku dáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky, prolisovaný česnek, nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu, brambory na čtvrtky a žampiony na plátky. Vše ochutíme solí, pepřem a přihodíme bobkový list. Doprostřed usadíme kýtu a podlijeme vínem. Pečeme v troubě na 140 °C 2,5 hodiny. Průběžně poléváme maso výpekem. Poté vyndáme maso i zeleninu a výpek necháme na sporáku zredukovat. Vypneme a zašleháme máslo až vznikne hladká omáčka. Na talíři polijeme zeleninu a maso připravenou omáčkou. 

 

Jehněčí kýta na víně

Jehněčí kýta na víně

Jehněčí kýta na víně

Jehněčí kýta na víně