V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
ostatní

Jehněčí se zeleninou na černém pivu

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • 1 kg jehněčí kýty bez kosti
  • 150 ml černého piva
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 střední mrkve
  • hrst růžičkové kapusty
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • 2 PL hladké mouky
  • 2 PL oleje
  • sůl
  • pepř
  • hladkolistá petržel na posypání

Postup:

Jehněčí maso očistěte a nakrájejte na větší kostky. Cibuli nakrájejte na klínky a mrkev na větší kolečka.

V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm maso. Když je maso opečené, přidejte cibuli a mrkev. Vše společně restujte. Když je všechno opečené, zaprašte maso se zeleninou hladkou moukou a důkladně promíchejte. Společně provařte za stálého míchání. Vše zalijte pivem.

Nechte 5 minut společně vařit, aby se odpařil alkohol z piva. Zalijte vývarem, osolte, opepřete a přidejte prolisovaný česnek. Společně vařte doměkka, trvá to cca 1 - 1,5 hodiny. Přibližně 20 minut před koncem přidejte růžičkové kapustičky očištěné a nakrájené na čtvrtky.

Když je vše měkké, můžete dochutit solí a pepřem. Nakonec posypejte nasekanou petrželkou. Podávejte s rýží, bramborem či bramborovou kaší nebo s pečivem. 

Pokud používáte tlakový hrnec, doba vaření je cca 20 - 25 minut. Na posledních 5 minut přidejte růžičkovou kapustu.

 

Jehněčí se zeleninou na černém pivu

Jehněčí se zeleninou na černém pivu

Jehněčí se zeleninou na černém pivu

Jehněčí se zeleninou na černém pivu