V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
ostatní

Kančí kýta na rozmarýnu

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • 500 g kančí kýty
  • sádlo
  • 1 větší cibule
  • čerstvý rozmarýn
  • sůl
  • celý pepř
  • 1 PL hladké mouky
  • 200 g másla
  • 2 dcl červeného vína

Postup:

Kančí kýtu nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno.  Na sádle orestujeme cibuli dozlatova a vložíme nakrájenou kýtu. Opečeme ze všech stran, osolíme, přisypeme několik kuliček celého pepře, snítky rozmarýnu a podlijeme červeným vínem. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa a průběžně podléváme vodou. Vyndáme rozmarýn a kuličky pepře. Rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a vytvoříme zlatavou jíšku. Jíškou zahustíme maso s výpekem. Podáváme s bramborovou kaší. 

 

Kančí kýta na rozmarýnu

Kančí kýta na rozmarýnu

Kančí kýta na rozmarýnu