V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
ostatní

Kančí na smetaně

hodnoceni: 4.2/5
4.166667 3

Ingredience:

  • kančí kýta
  • 1/4 citrónu
  • bobkový list
  • nové koření
  • celý pepř
  • sůl
  • 1 cibule
  • celer
  • petržel
  • mrkev
  • máslo
  • hnědý cukr
  • hladká mouka
  • smetana
  • špek
  • ocet

Postup:

Maso prošpikujeme a naložíme přes noc do vody s 1,5 PL octa, solí, bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem, cibulí na čtvrtky, čtvrtkou citrónu, na kostičky nakrájené mrkve, celeru a petržele. Druhý den dáme vařit do změknutí masa. Poté maso vyndáme. Na vyšší pánvi rozehřejem kus másla a přidáme hnědý cukr. Necháme zkaramelizovat a přidáme sítem vyndanou zeleninu a necháme spolu chvilku opékat. Vše přidáme zpět do vývaru a společně vaříme. Poté propasírujeme přes síto, vrátíme na sporák a vaříme. Smícháme smetanu se 4 PL hladké mouky (smetana musí mít pokojovou teplotu) a pomalu vléváme do omáčky. Dochutíme solí, pepřem, cukrem, citrónem či octem. Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkami.

 

Kančí na smetaně

Kančí na smetaně

Kančí na smetaně