V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
ostatní

Kančí ragú

hodnoceni: 3.9/5
3.875000 4

Ingredience:

  • 500 g kančí kýty
  • kousek celeru
  • 1 velká cibule
  • 1 mrkev
  • sádlo
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • 1 PL cukru
  • 150 ml červeného vína
  • voda
  • 2 PL hladké mouky
  • několik snítek tymiánu
  • 3 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 kuličky jalovce
  • kousek špeku
 

Postup:

Na sádle si do zlatova orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na kostičky pokrájený celer a mrkev a dále restujeme. Poté přidáme lžíci cukru a necháme zkaramelizovat. Přidáme na proužky nakrájený špek a na kostky pokrájené kančí maso, osolíme, opepříme, přidáme koření a snítky tymiánu a necháme maso zatáhnout. Poté přilijeme červené víno a necháme na nejvyšším plameni odpařit. Poté dusíme a podléváme vodou do změknutí masa. Když je měkké, zahustíme ragú moukou smíchanou s trochou vody a povaříme. Nakonec, když už se ragú nevaří, přidáme kousek másla. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

 
 

Kančí ragú

Kančí ragú