V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Dezerty

Kávové řezy

hodnoceni: 3.7/5
3.666667 6

Ingredience:

        TĚSTO

  • 190 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 1 čajová lžička mleté kávy
  • 3 polévkové lžice oleje
  • 100 ml teplé vody
  • polovina prášku do pečiva

        NÁPLŇ

  • 300 ml mléka
  • 1 vanilkový puding
  • 1,5 čajové lžičky mleté kávy
  • 250 g tvarohu
  • 100 g zakysané smetany
  • 100 g moučkového cukru

Postup:

Žloutky vyšleháme s cukrem, přišleháme olej, vodu, kávu a nakonec i mouku a prášek do pečiva. Z bílků si vyšleháme sníh, který také přidáme do těsta. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu (18 x 24).  Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C zhruba 20 minut. Hotový vychladlý korpus rozkrojíme v půlce na dva pláty. Z mléka, pudingu a mleté kávy uvaříme hustý puding, který necháme vychladnout. Poté ho vyšleháme s moučkovým cukrem, tvarohem a zakysanou smetanou. Polovinu krému natřeme na jeden plát a přikryjeme druhým. Druhou polovinu krému natřeme nahoru. Posypeme grankem nebo strouhanou čokoládou. Dáme uležet do lednice.

 

Kávové řezy

Kávové řezy