V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
ostatní

Králík na divoko s karlovarským knedlíkem

hodnoceni: 5/5
5.000000 3

Ingredience:

  • pro 4 osoby
  •  
  • na králíka:
  •  
  • 4 porce králíka
  • 20 dkg slaniny
  • sádlo
  • 2 jablka
  • 1 cibule
  • 4 kuličky jalovce
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 6 kuliček celého pepře
  • sůl
  • 2 dcl bílého vína
  •  
  • na knedlíky:
  •  
  • 7 rohlíků nebo housek
  • 100 + 80 ml mléka
  • petrželka
  • 2 vejce
  • 100 g hrubé mouky
  • muškátový květ
  • sůl

Postup:

Králíka prošpikujeme slaninou a osolíme z obou stran. (Je dobré si slaninu nakrájet na špalíčky a vložit na chvíli do mrazáku, bude se s ní lépe pracovat.) V pekáčku nebo pánvi si orestujeme na sádle cibuli nakrájenou nahrubo a zbytek slaniny nakrájené na kostičky. Když je cibule opečená dozlatova, přidáme jablka a koření (jalovec, pepř, nové koření a bobkový list) a společně ještě chvíli restujeme. Poté vložíme králika a opečeme z obou stran. Poté snížíme plamen popř. podlijeme vodou a dusíme. V půlce dušení přilijeme bílé víno. Průběžně podléváme vodou. Dusíme zhruba hodinu a půl (dokud nebude maso měkké). Králíka vyjmeme z výpeku, vyndáme koření a ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. 

Pečivo nakrájíme na kostičky a necháme proschnout. Poté polijeme kostičky 100 ml mléka. Vedle si připravíme hladké těstíčko z mléka, hrubé mouky a žloutků. Ochutíme špetkou muškátového květu a solí. Těstíčko přimícháme do kostiček z pečiva. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a lehce zapracujeme ke zbytku. Tvoříme šišky, které zabalíme do potravinové fólie a konce zatočíme. Vaříme v páře nebo ve vroucí vodě 20 minut. Vyndáme, rozbalíme z fólie a necháme chvíli odpočinout, poté nakrájíme. Podáváme s králíkem, polité rozmixovaným výpekem.

 

Králík na divoko s karlovarským knedlíkem

Králík na divoko s karlovarským knedlíkem