V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
ostatní

Králík na jablkách s dýňovo-bramborovým pyré

zatím nehodnoceno
0 0

Ingredience:

  • králičí stehna
  • sůl
  • pepř
  • zázvor
  • máslo
  • olej
  • špek
  • jablka
  • červená cibule
  • růžové víno (může být i bílé)
  • čerstvý tymián
  • dýně hokaido
  • brambory
  • smetana na vaření (yoplait)

Postup:

Králíka si omyjeme, osušíme a ochutíme solí, pepřem a zázvorem. Orestujeme ho z obou stran na pánvi s máslem, olejem a na větší kousky pokrájeným špekem. Když je králík orestovaný dozlatova, vyjmeme ho a přendáme ho do zapékací mísy. Do stejné pánve vložíme na kousky pokrájená jablka a na plátky nakrájenou červenou cibuli a společně se špekem opékáme, osolíme, opepříme a vložíme několik snítek tymiánu. Poté podlijeme trochou růžového vína a necháme ho vypařit. Obsah pánve přidáme ke králičím stehnám a dáme do trouby na 200 °C. Pečeme do změknutí masa. Ke konci králíka odkryjeme, zvýšíme teplotu a pár minut necháme opéct. Podáváme s dýňovo-bramborovým pyré.

 

Dýňovo-bramborové pyré

 

Vydlabanou dýni nakrájíme na kostky (tento druh dýně se nemusí loupat) a dáme vařit do vody. Zatím si uvaříme i brambory (vařím v páře). Když jsou brambory i dýně měkké, vložíme společně do vyšší nádoby, přidáme kousek másla, dle chuti sůl a čerstvě mletý pepř. Rozšťoucháme a vlijeme smetanu. Nakonec pomocí šlehače či mixéru ušleháme dohladka.  

 

Králík na jablkách s dýňovo-bramborovým pyré

Králík na jablkách s dýňovo-bramborovým pyré

Králík na jablkách s dýňovo-bramborovým pyré

Králík na jablkách s dýňovo-bramborovým pyré