V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
ostatní

Králík na sušených švestkách

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • na 4 porce:
  •  
  • 4 králičí stehna
  • 100 g špeku
  • 5 PL oleje
  • 2 PL medu
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • snítka rozmarýnu
  • sůl
  • 2 PL másla
  • 1 červená cibule
  • cca 20 sušených švestek
  • 1 KL cukru
  • kousek celé skořice
  • 5 hřebíčků
  • 200 ml bílého vína

 

Postup:

Králíká omyjeme, osušíme a prošpikujeme špekem. Připravíme si marinádu z medu, 2 PL oleje a citronové šťávy a potřeme králíka. Přidáme snítku rozmarýnu a necháme přikryté alespoň hodinu marinovat. V pánvi si rozpálíme zbytek oleje, přidáme králíka, osolíme ho a opečeme z obou stran. Maso vyndáme z pánve a uchováme v teple. Do pánve přidáme máslo, které rozpustíme. Přisypeme na klínky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. K cibuli vložíme sušené švestky, posypeme cukrem, vložíme skořici a hřebíček a opekáme, dokud se cukr nerozpustí. Podlijeme vínem, necháme ho vypařit a poté vyjmeme švestky. Do pánve vložíme zpět králíka a přikryté dusíme do změknutí masa. Podle potřeby podléváme vodou. Nakonec vyjmeme skořici a hřebíčky a vrátíme švestky a necháme je prohřát. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

 

Králík na sušených švestkách

Králík na sušených švestkách