V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Dezerty

Krémový hruškový koláč s mascarpone

zatím nehodnoceno
0 0

Ingredience:

  • Na těsto:
  •  
  • 155 g hladké mouky
  • 55 g cukru krupice
  • citronová kůra
  • 1 žloutek
  • 60 g másla
  • 2 - 3 PL studené vody
  • špetka soli
  •  
  • Na krém:
  •  
  • 250 g mascarpone
  • 55 g hnědého cukru
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 vejce
  • 25 g hladké mouky
  • 1/2 KL vanilkového extraktu
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 hrušky
  • skořice

 

Postup:

Všechny suroviny na těsto dejte do mísy a hněťte až vám vznikne nelepivé těsto. To dejte na půl hodiny vychladit do ledničky. Poté vyválejte na pomoučeném vále na velikost formy. Těsto přeneste na máslem vymazanou koláčovou formu a pečlivě ho do ní natlačte. Na těsto dejte pečící papír a zasypte fazolemi (aby papír zatížily). Koláč vložte do trouby vyhřáté na 190 °C na cca 15 minut. Poté koláč vyndejte, troubu stlumte na 170°C a připravte si krém smícháním všech surovin. Ten natřete na koláč, poklaďte hruškami nakrájenými na plátky a dejte do trouby na cca 20 minut. Nakonec posypte skořicí. 

 

Krémový hruškový koláč s mascarpone

Krémový hruškový koláč s mascarpone

Krémový hruškový koláč s mascarpone

Krémový hruškový koláč s mascarpone