V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
rybí

Krevetové kari se špenátem

zatím nehodnoceno
0 0

Ingredience:

  • na 4 porce:
  •  
  • 6 PL žluté kari pasty (domácí či kupované)
  • 600 ml kokosového mléka
  • 500 g bělomasé ryby
  • 250 g krevet
  • 250 g listového špenátu
  • sůl
  • olej
  •  
  • na kari pastu: 3 cm zázvoru, citronová tráva asi 20 cm, hrst koriandru, chilli paprička, 1 šalotka, 2 stroužky česneku, 1 KL kurkumy, 1 KL kari koření, 1 PL oleje)

 

Postup:

Nejprve si připravte kari pastu. Vložte všechny suroviny do vysoké nádoby a rozmixujte ponorným mixérem do hladké pasty (citronovou trávu si nejprve pobouchejte tupou stranou nože - uvolní se tak aroma).

Pak si v hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte kari pastu. Asi minutu restujte a poté přilijte kokosové mléko. Promíchejte, přiveďte k varu a vložte rybu nakrájenou na větší kostky a pár minut vařte na mírném plameni.  Dále přidejte špenát a krevety (pokud máte syrové, nebo mražené vložte je dříve, zároveň s rybou). Povařte a dle chuti osolte. Podávejte s ryží. 

 

Krevetové kari se špenátem

Krevetové kari se špenátem

Krevetové kari se špenátem

Krevetové kari se špenátem