V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
drůbeží

Krůtí prsa s hráškovým pyré a karamelizovanou mrkví

hodnoceni: 4.8/5
4.750000 4

Ingredience:

  • Zapékaná krůtí prsa:
  •  
  • krůtí prsa
  • mozzarella
  • bazalka
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  •  
  • Hráškové pyré:
  •  
  • mražený hrášek
  • jarní cibulka
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • máslo
  • voda
  • smetana
  • parmazán
  •  
  • Karamelizovaná mrkev
  •  
  • mrkev
  • voda
  • sůl
  • hnědý cukr
  • máslo

Postup:

Zapékaná krůtí prsa:

Krůtí prsa naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme z obou stran na pánvi. Poté je dáme do zapékací mísy, poklademe lístky bazalky a plátky mozzarelly. Zakápneme olivovým olejem a dáme zapéct do trouby dozlatova. 

Hráškové pyré:

Rozehřejeme si pánev a dáme na ni olivový olej a jarní cibulku. Tu orestujeme a přidáme česnek. Do pánve vložíme kousek másla a poté nasypeme hrášek. Po chvíli zalijeme trochou vody. Osolíme, opepříme a přidáme tymián. Když se z pánve odpaří voda, za stálého míchání přilijeme smetanu a přisypeme nastrouhaný parmazán. Sundáme z plotny a vše dáme no vyšší nádoby, kde hrášek ponorným mixérem rozmixujeme do pyré. 

Karamelizovaná mrkev:

Mrkev oloupeme a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Na pánvi si rozpustíme máslo a vložíme do ní mrkve. Krátce orestujeme, osolíme a přidáme hnědý cukr. Necháme rozpustit a mrkev dále restujeme. Na konec přidáme na zjemnění ještě trochu másla. 

 

Krůtí prsa s hráškovým pyré a karamelizovanou mrkví

Krůtí prsa s hráškovým pyré a karamelizovanou mrkví