V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
drůbeží

Krůtí soté s pórkem a žampióny

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • 400 g krůtích prsou
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 menší pórek
  • 250 g žampiónů (použila jsem hnědé)
  • sůl
  • pepř
  • provensálské bylinky
  • trochu vody na podlití
  • 400 ml smetany na vaření
  • 1 PL hladké mouky

Postup:

Pórek nakrájejte na půlkolečka, žampióny na větší kostky. Krůtí maso nakrájejte na kostky nebo nudličky. Rozehřejte pánev a nalijte na ni olivový olej. Na oleji nejprve orestujte krůtí maso, když je lehce orestované, přisypte pórek a žampióny. Osolte, opepřete a ochuťte provensálskými bylinkami. Společně restujte asi 10 minut, poté podlijte trochou vody, přikryjte a duste ještě 10 minut.

Smetanu smíchejte s 1 PL hladké mouky a pomalu za stálého míchání vlijte do pánve k ostatním ingrediencím. Promíchejte a na nízkém plameni společně vařte 15 minut. Průběžně míchejte. Podávejte s rýží, kuskusem nebo bulgurem.

 

Krůtí soté s pórkem a žampióny

Krůtí soté s pórkem a žampióny

Krůtí soté s pórkem a žampióny