V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Polévky

Kulajda se ztraceným vejcem

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • 2 PL másla
  • 4 PL hladké mouky
  • 1 l vody nebo vývaru (množství spíše podle hustoty polévky)
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • nové koření
  • bobkový list
  • kopr (nasekaný, stonky použijete také)
  • 1 smetana na vaření
  • sušené houby
  • 3 větší brambory
  • ocet
  • vejce

Postup:

V hrnci si rozpusťte máslo a přidejte hladkou mouku. Vytvořte světlou jíšku, kterou zalijte vodou a vše důkladně rozmíchejte. Osolte, opepřete, přidejte pár kuliček nového koření, bobkový list a stonky z kopru. V jiném hrnci si uvařte na kostičky pokrájené brambory. Když jsou hotové, slijte vodu do menšího hrnce. Do toho přidejte sušené houby a lehce provařte. Z polévky vyndejte stonky kopru a koření a vložte brambory a houby. Okyselte octem, zalijte smetanou a přidejte posekaný kopr. Můžete ještě ochutit solí, pepřem a cukrem. Podávejte se ztraceným vejcem

Na ztracené vejce si dejte vařit vodu do hrnce, když se voda začne vařit, stáhněte a nechte lehce probublávat. Do vody vlijte trochu octa, lehce vodou zatočte a vyklepněte do ní vejce. To vařte zhruba dvě minuty a vložte do studené vody. 

 

Kulajda se ztraceným vejcem

Kulajda se ztraceným vejcem

Kulajda se ztraceným vejcem

Kulajda se ztraceným vejcem