V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
drůbeží

Kuřecí roláda s pancettou a sýrem scamorza

hodnoceni: 5/5
5.000000 2

Ingredience:

  • kuřecí prsa
  • pancetta (2 plátky na osobu)
  • sýr scamorza (2 plátky na osobu)
  • čerstvá bazalka
  • sůl
  • pepř
  • drcená sušená rajčata
  • olivový olej
  •  
  • na bramborovo-dýňové pyré:
  •  
  • dýně hokkaido
  • brambory
  • smetana
  • mléko
  • sůl
  • pepř
  •  
  • na grilovanou cuketu:
  •  
  • mladá cuketa
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

 

Postup:

Nejprve si oloupejte brambory a dýni (hokkaido loupat nemusíte) a dejte společně vařit do osolené vody.

Mezitím si připravte maso. Kuřecí prsa si nakrojte tak, aby vám vznikl velký plát a paličkou naklepejte dotenka. Osolte, opepřete a okořeňte sušenými rajčaty. Na prsa položte plátky pancetty a sýra (jedná se o i italský sýr podobný mozzarelle, ale je pružný a méně vlhký) a položte i lístky bazalky. Prsa zamotejte do válečku a obvažte potravinářským provázkem. Dále si dejte rozpálit pánev, přidejte olivový olej a roládu opečte ze všech stran, pak ztlumte plamen a dopečte pod pokličkou, aby se důkladně propekla i uvnitř.

Dále si nakrájejte cuketu na tenké plátky, osolte, opepřete a opečte na olivovém oleji na grilovací pánvi z obou stran. Brambory s dýní po uvaření slijte a rozšťouchejte, opepřete, přidejte kousek másla a přilijte mléko a smetanu. Nakonec důkladně rozmixujte šlehačem. 

 

Kuřecí roláda s pancettou a sýrem scamorza

Kuřecí roláda s pancettou a sýrem scamorza

Kuřecí roláda s pancettou a sýrem scamorza

Kuřecí roláda s pancettou a sýrem scamorza

Kuřecí roláda s pancettou a sýrem scamorza

Kuřecí roláda s pancettou a sýrem scamorza