V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
hovězí

Lasagne s mletým masem a bešamelem

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • na 4 porce:
  •  
  • těsto na lasagne:
  •  
  • 3 vejce
  • 300 g polohrubé mouky (podle potřeby přidáme, kdyby bylo těsto řídké)
  •  
  • masové ragů:
  •  
  • 400 g hovězího masa (kýta)
  • 1 konzerva rajčat
  • 1 dcl červeného vína
  • 1 malý rajský protlak
  • sůl
  • pepř
  • oregáno
  • bazalka
  • rozmarýn
  • 0,5 dcl mléka
  • cukr dle potřeby
  • 1 stroužek česneku
  •  
  • na bešamel:
  •  
  • 50 g másla
  • cca 400 ml mléka (nebo dle potřeby, aby vznikl krémový bešamel)
  • 2 PL hladké mouky
  • sůl
  • muškátový oříšek
  •  
  • parmazán a mozzarella

 

Postup:

Z vajec a polohrubé mouky vytvořte hladké nelepivé těsto. Nejlépe pomocí strojku na těstoviny (nebo pomocí válečku) vyválejte několik úzkých plátů délky zapékací nádoby.

V rendlíku si připravte bešamel rozpuštěním másla, přisýpáním mouky a přilitím mléka. Osolte a ochuťte muškátovým oříškem. Vše důkladně šlehejte metlou, aby se nevytvořily hrudky a odstavte.

Na masové ragů si nejprve namelte maso. Rozehřejte si vyšší pánev, přilijte trochu olivového oleje a přidejte mleté maso. Osolte, opepřete a přidejte prolisovaný česnek a bylinky. Restujte a poté přilijte červené víno. To nechte odpařit a poté přilijte konzervu rajčat a rajský protlak. Ochuťte cukrem dle potřeby (záleží na kyselosti rajčat a protlaku) a duste. 

Připravte si zapékací mísu, tu nejprve potřete bešamelem, poté naskládejte lasagne a dále přilijte masové ragů. Postup dále opakujte, až se dostanete k poslední vrstvě lasagní. Na tuto vrstvu navrstvěte obě omáčky a posypejte strouhaným parmazánem a poklaďte plátky mozzarelly. Pečte v troubě předehřáté na 180°C dozlatova.

 

Lasagne s mletým masem a bešamelem

Lasagne s mletým masem a bešamelem

Lasagne s mletým masem a bešamelem

Lasagne s mletým masem a bešamelem