V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
vepřová

Lasagne s mletým masem a špenátem

hodnoceni: 4.6/5
4.600000 5

Ingredience:

  • 800 g mletého vepřového masa
  • 150 g čerstvého listového špenátu
  • 2 rajské protlaky
  • 400 g rajčat
  • lasagne
  • bešamel: máslo, hladká mouka, mléko, muškátový oříšek, sůl, parmazán
  • pepř
  • oregáno
  • bazalka
  • mozzarella
  • olivový olej
  • česnek

Postup:

Na olivovém oleji necháme česnek, aby pustil chuť. Přidáme mleté maso, osolíme a opepříme. Když je maso orestované, přidáme pokrájená rajčata a když jsou měkká, přilijeme rajské protlaky. Ochutíme oregánem a bazalkou a přidáme opláchnutý listový špenát a krátce povaříme. Připravíme si bešamel s nastrouhaným parmazánem. Zapékací nádobu vymažeme olivovým olejem.

vrstvíme:
1. mleté maso
2. lasagne
3. bešamel
4. lasagne
5. mleté maso
6. lasagne
7. bešamel
8. mozzarella (přidáme až v polovině pečení)

Pečeme do změknutí lasagní.

 

Lasagne s mletým masem a špenátem