V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
bezmasá

Lilkové lasagne

hodnoceni: 3.8/5
3.750000 4

Ingredience:

  • 1 lilek
  • rajčata
  • 2 rajčatové protlaky
  • cibule
  • slunečnicový olej
  • olivový olej
  • mozzarella
  • parmazán
  • hladká mouka
  • bazalka
  • sůl

Postup:

Lilek si nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme vypotit. Vodu, kterou lilek pustil osušíme papírovou utěrkou. Lilek obalujeme v mouce a smažíme na oleji do zlatova. Na olivovém oleji si orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli. Když je osmažená do zlatova, přidáme oloupaná a pokrájená nebo rozmačkaná rajčata a poté i rajčatové protlaky. Vezmeme si zapékací nádobu a vrstvíme: rajčatová omáčka, osmažené lilky, mozzarella, parmazán atd. Na poslední vrstvu již mozzarellu nedáváme. Tam už je pouze rajčatová omáčka, listy bazalky a parmazán. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 20 minut.  

 

Lilkové lasagne

Lilkové lasagne

Lilkové lasagne