V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
rybí

Losos na smetanovém špenátu

zatím nehodnoceno
0 0

Ingredience:

  • filety z lososa
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • zázvor
  • mletý kmín
  • mražený listový špenát
  • smetana na vaření
  • hladká mouka
  • muškátový květ
  • česnek

Postup:

Rozpálíme si pánev, nalijeme na ni olivový olej s kouskem másla a z obou stran cca 4 minuty opékáme filety z lososa, které jsme si osolili, opepřili a okořenili kmínem a zázvorem. Na konec na filety položíme ještě kousek másla a podáváme. 

Smetanový špenát

V hrnci si rozehřejeme máslo a přidáme celý stroužek česneku, aby nám ovoněl máslo. Poté ho vyndáme, přisypeme hladkou mouku a vytvoříme jíšku. Přidáme rozmražený a vody zbavený špenát a rozmícháme s jíškou. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým květem.

Podáváme s novými brambory. 

 

Losos na smetanovém špenátu

Losos na smetanovém špenátu