V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
rybí

Losos po asijsku

hodnoceni: 5/5
5.000000 2

Ingredience:

  • 4 filety z lososa (po 200 g)
  • 8 PL teriyaki omáčky
  • 8 PL sojové omáčky
  • pár kapek rybí omáčky
  • 4 PL ústřicové omáčky
  • 2 PL medu
  • 6 PL třtinového cukru
  • 6 cm strouhaného zázvoru
  • 2 mrkve
  • 2 papriky
  • plocholistá petržel
  • sezam
  • jasmínová rýže k podávání

Postup:

Nejprve si připravte marinádu smícháním omáček, cukru, medu a zázvoru. Promíchejte a vložte filety z lososa (bez kůže) a nechte marinovat minimálně 20 minut. Poté lososa vyndejte z marinády, vložte do zapékací mísy, posypte sezamem a pečte v předehřáté troubě na 180°C cca 12 minut, poté přidejte teplotu na 220°C a dopečte (cca 5 minut). Mezitím si na pánvi na troše olivového oleje zprudka orestujte nakrájenou mrkev a papriku na širší proužky (restujte asi 2 minuty, aby byla zelenina opečená, ale na skus) - poté zalijte zbytkem marinády a nechte prohřát. Nakonec přimíchejte posekanou petržel. Podávejte s jasmínovou rýží.

 

Losos po asijsku

Losos po asijsku

Losos po asijsku

Losos po asijsku