V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
rybí

Losos v sezamu

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • 2 steaky z lososa s kůží
  • 100 ml sojové omáčky
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • kousek zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • kousek čerstvé nebo sušené chilli papričky
  • 1 lžíce medu
  • 3 lžíce vody
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 jarní cibulka

Postup:

Lososa i s kůží nakrájejte na kostky. V míse smíchejte sojovou omáčku se zázvorem nakrájeným na malinké kostičky, česnekem nakrájeným nadrobno a pokrájenou chilli papričkou.

Lososa vložte do marinády a nechte alespoň 30 minut marinovat. Brůběžně promíchávejte. Po této době vše vylijte do rozpálené pánve. Přilijte med a nechte na středním až vyšším plameni restovat. Když se omáčka zredukuje, nechte ji lehce zkaramelizovat a pak do ní přilijte vodu.

Vařte přibližně dalších 10 minut. Když se voda vyvaří, přisypte sezamová semínka a pokrájenou jarní cibulku, promíchejte, vypněte a můžete podávat s rýží.

 

Losos v sezamu

Losos v sezamu

Losos v sezamu