V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Dezerty

Medové perníčky

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • na těsto:
  •  
  • 140 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 100 g másla
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 400 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • kakao
  •  
  • na polevu:
  •  
  • 2 bílky
  • 280 g moučkového cukru
  • šťáva z půlky citrónu
  • gelové potravinářské barvy

Postup:

V míse utřete moučkový cukr s máslem a dvěma vejci na hladkou kašičku. Můžete použít mixér. Poté přidejte dvě lžíce medu a perníkové koření. Krátce prošlehejte a přisypte mouku se sodou.

Pokud chcete mít perníčky tmavší, můžete přidat trochu kakaa (já jsem nepoužívala). Vše vypracujte v hladké těsto. Těsto vložte do igelitu nebo potravinové fólie a nechte alespoň 30 minut ztuhnout v lednici. 

Po ztuhnutí vyválejte na širší plát a vykrajujte libovolné tvary. Troubu předehřejte na 180 °C. Plechy vyložte pečicím papírem. Vykrájené perníčky pečte v troubě asi 7 - 8 minut.

Po vychladnutí libovolně zdobte bílkovou polevou, kterou uděláte následovně. Do mísy dejte dva bílky. Poté přes síto přidejte moučkový cukr a citronovou šťávu. Mixérem promixujte, až bude poleva lesklá a hladká. Polevu můžete přibarvit gelovými potravinovými barvami. Zdobte zdobícím pytlíkem.

 

Medové perníčky

Medové perníčky

Medové perníčky

Medové perníčky