V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Dezerty

Mrkvové řezy s pekanovými ořechy a krémovou polevou

hodnoceni: 5/5
5.000000 2

Ingredience:

  • na těsto:
  •  
  • 300 g hladké mouky
  • 300 g hnědého cukru
  • 2 KL prášku do pečiva
  • 2 KL skořice
  • 500 g nastrouhané mrkve
  • 150 g pekanových ořechů
  • 200 g rozinek
  • 5 vajec
  • 250 ml slunečnicového oleje
  • kůru a šťávu z jednoho pomeranče
  • máslo na vymazání plechu
  •  
  • na krém:
  •  
  • 200 g krémového sýru Philadelphia
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 PL  zakysané smetany
  • 1 KL vanilkového extraktu
  • 75 g povoleného másla

 

Postup:

Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva a přimícháme hnědý cukr a skořici. Přidáme mrkev, rozinky a posekané ořechy. Vejce prošleháme do pěny, přidáme pomerančovou kůru a šťávu a postupně za stálého šlehání přiléváme olej. Vlijeme do mísy k ostatním surovinám a důkladně promícháme. Těsto přesuneme na máslem vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 170°C 35 - 40 minut. Na vychladlý korpus natřeme krém a podáváme. 

Do mísy si dáme povolené máslo a důkladně ho promícháme s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem. Poté přidáme sýr a zakysanou smetanu a vymícháme v hladký krém, kterým potřeme korpus. 

 

Mrkvové řezy s pekanovými ořechy a krémovou polevou

Mrkvové řezy s pekanovými ořechy a krémovou polevou

Mrkvové řezy s pekanovými ořechy a krémovou polevou

Mrkvové řezy s pekanovými ořechy a krémovou polevou